Bobby McFerrin vystoupí v Ostravě

Vydáno 11.12.2009 | autor: PR

Bobby McFerrin, autor skladby Don´t Worry, Be Happy, zahraje 24. dubna 2010 vůbec poprvé v Ostravě. Do severomoravské metropole přijede na pozvání organizátorů festivalu Colours of Ostrava.

Bobby McFerrin vystoupí v Ostravě Bobby McFerrin vystoupí v Ostravě

Nejlepším lákadlem pro ostravské diváky mohou být skvělé recenze loňských pražských vystoupení, která se stala pro mnoho lidí hudební událostí roku. Navíc budou pro lepší zážitek k dispozici projekční plátna, která zprostředkují umění Bobbyho McFerrina i vzdálenějším řadám,“ říká Zlata Holušová, ředitelka Colours of Ostrava. Bobby McFerrin vystoupí v ČEZ Aréně, jejíž prostor bude zmenšen na maximální kapacitu 3000 diváků.


Bobby McFerrin
je jedním z nejpozoruhodnějších hudebníků historie. S rozsahem hlasu čtyři oktávy a řadou nejrůznějších hlasových technik není pouze zpěvákem – je skutečným renesančním člověkem, hlasovým experimentátorem a objevitelem, který kombinuje jazz, klasiku, folk i vlivy z oblasti world music – sborový či a cappella zpěv. Jeho nahrávek se prodalo přes 20 miliónů kusů, spolupracoval s takovými osobnostmi světové hudby jako Yo-Yo Ma, Chick Corea, Herbie Hancock či těmi nejprestižnějšími hudebními tělesy – Newyorskou filharmonií, Clevelandským a Filadelfským orchestrem, Chicagským symfonickým orchestrem nebo Vídeňskou a Londýnskou filharmonií.


Bobby McFerrin - Don't Worry, Be Happy

Brandon | MySpace Video


Bobby McFerrin představí v Ostravě, stejně jako dva dny před tím v Praze, nový koncertní projekt VOCAbuLarieS, který vychází z právě připravované stejnojmenné nahrávky, jež vyjde v březnu příštího roku.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít