Vypsaná fixa: proměna v klenot

Vydáno 14.12.2009 | autor: redakce

S hudebním klenotem se přijela představit do kulturního domu v Bechyni parta hudebníků ze San Piega, Vypsaná fixa. Na místě byl i náš kolega Petr Tibitanzl.

Vypsaná fixa: proměna v klenot Vypsaná fixa: proměna v klenot

Vypsaná fixa
KD Bechyně 12. 12.

Od svých začátků, kdy debutovala s CD Brutální všechno, urazila kapela dlouhou vývojovou cestu. Aktuální album Klenot (vyšlo též v podobě vinylu) prezentuje jakoby úplně jinou kapelu. Přitom v historii Fixy došlo k personální změně jen na postu basisty. Na basu hraje Mejn (původně bubeník), který přišel ke kapele ještě před druhým albem Bestiálně šťastný. Kytarista Mejla, bubeník Pítrs a zpěvák a kytarista Márdi jsou v kapele od úplného počátku. Výrazně se omladilo a zfeminizovalo i publikum pod pódiem, které zpěváka doslova hltá.


Kytaristovi Mejlovi se u nohou rozmnožily kytarové efekty. Přes postupnou stylovou proměnu si kapela stále zachovává svého ducha, svou tvář. Ačkoli v playlistu jsou zastoupena všechna alba, zdá se, že živému vystoupení více svědčí kytarovější a syrovější, starší vypalovačky. Tou z nejstarších (Steroid) také koncert začal. Následovala klipovka Holka s lebkou, kterou Márdi uvedl jako píseň věnovanou holkám, co poslouchají kapely, jako jsou Debustrol. Tipuji, že taková tam nebyla, ale píseň byla přijatá bouřlivě.


Následovaly další hity, načež převahu měly skladby z Klenotu. Na závěr si publikum v Bechyni vykřepčilo ještě přídavek třech písniček, jako úplně poslední zazněl hit z prvního disku 1982. Ten si náležitě užíval i frontman Márdi, který vystoupení dozpíval divoce pobíhajíc po pódiu bez již rozladěné kytary.

5/7

text a foto Petr Tibitanzl


0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít