Susan Boyle přepisuje hudební dějiny

Vydáno 17.12.2009 | autor: PR

Susan Boyle, účinkující britské soutěže Britain’s Got Talent, zabodovala se skladbou I Dreamed A Dream. Teď vydala stejnojmenné album, které láme rekordy.

Susan Boyle přepisuje hudební dějiny Susan Boyle přepisuje hudební dějiny

Album I Dreamed A Dream je na prvních příčkách hitparád ve Velké Británii, Austrálii a Irsku, na čela hitparád útočí také ve Spojených státech, Kanadě, Novém Zélandu. Na iTunes je na prvním místě ve Francii, Španělsku, Švýcarsku, Irsku a Japonsku. Vzkaz je jasný – Susan Boyle už má své místo po boku hudebních velikánů jisté. V Británii se album Susan Boyle stalo nejrychleji prodávaným albem všech dob, když se ho prodalo 411 820 kopií během prvních tří dnů, a překonalo tak dosavadního držitele tohoto rekordu, kapelu Arctic Monkeys. I Dreamed a Dream v prodejnosti překonalo součet prodaných kusů ostatních alb první pětky.


V Americe už Susan prodává více desek než mladí úspěšní umělci jako Rihanna, Lady Gaga a 50 Cent a v žebříčcích je poráží umístěními na prvních příčkách Potěšená Susan Boyle řekla: “Je to fantastické.” Simon Cowell včera Susan gratuloval a prohlásil: “Jsem na Susan nesmírně hrdý a mám z ní radost. Není nikdo, kdo by si takovýto úspěch zasloužil více než ona. Příběh Susan Boyle je jako z hollywoodského filmu, ale v tomto případě jde o skutečný život a opravdu talentovanou a milou dámu, která zvítězila.” 

zdroj: Sony Music
zavřít