Yellow Sisters pomáhají Africe

Vydáno 17.12.2009 | autor: PR

Yellow Sisters podpořily charitativní projekt sdružení ShineBean a k této příležitosti složily novou píseň, kterou představí na křtu nového singlu v neděli 20. prosince v Lucerna Music Baru.

Yellow Sisters pomáhají Africe Yellow Sisters pomáhají Africe

Členky ženské vokální skupiny Yellow Sisters se staly kmotrami hry a hračky pro děti nazvané Kiumbové aneb Tajuplný balík z Afriky. Pět tajuplných tvorečků, knížka pohádek s komiksem a stolní hra pro celou rodinu zasvěcuje děti do tajů přírody. A navíc pomáhá, protože veškeré příjmy z prodeje budou použity na charitativní projekty sdružení ShineBean v keňské Kibeře, největším africkém slumu. Kiumbové inspirovali Yellow Sisters ke složení zbrusu nové písně Kiumbe, kterou můžete slyšet i na křtu jejich nového singlu Tubab Woman v Lucerna Music Baru již tuto neděli 20. prosince.


Skladba zároveň vyjde na stejnojmenném albu, které vyjde letos na jaře u Indies Scope Records. "Yellow Sisters mají vazbu na Afriku, zpíváme hudbu, která je ovlivněná mimo jiné Afrikou a rozhodně si myslíme, že tento projekt má smysl a stojí za to. Je to pro děti, je to dělané z laskavého srdce a je to prostě krásná myšlenka," říká jedna ze zpěvaček Bára Vaculíková. Knihu s komiksem a stolní hru výtvarně zpracoval Maťo Mišík, známý výtvarník a hudebník (ex.Tata bojs, Aneta Lengerová, Selfbrush...)

Více informací na www.kiumbove.cz.

zdroj: Yellow Sisters
zavřít