Pařba ve Vegas

Vydáno 15.01.2010 | autor: redakce

Jaké to je, když se člověk vydá do Las Vegas a rozhodne se pořádně odvázat? Režisér Todd Philips o tom něco ví...

Pařba ve Vegas Pařba ve Vegas


PAŘBA VE VEGAS

THE HANGOVER
Režie Todd Phillips
Hrají Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Heather Graham, Sasha Barrese, Jeffrey Tambor
Warner Bros Pictures

Kocovina a čtyři duté palice.
My čtyři vlci spolu pobíháme po pouští v Las Vegas, shánějíce strptérku a kokain. Přesně tak začíná dobrodružství nastávajícího manžela Douga a jeho tří kamarádů, kteří se loučí se svobodou. Každý se na svícu těší. O to více, když se koná v městě neřesti. Pro všechny je to zřejmě naposled, kdy zažijí nezřízené veselí předtím, než jejich kamarád strčí hlavu do chomoutu. Mejdan ve stylu těžké improvizace se ale vymkne kontrole a nikdo druhý den netuší, co se stalo. Bugr v hotelovém apartmá U Cesara je toho důkazem. Nejhorší na tom je ale fakt, že se nemůže najít ženich a času do svatby je tak málo. Obřad s nevěstou a všemi hosty je od Las Vegas několik stovek mil daleko. A tak při hledání svého kamaráda všichni „pozůstalí“ kamarádi skládají podle malých ale významných indícií celý předchozí večer. Vyřeší se i náhodná svatba jednoho z účastníků mejdanu se striptérkou. Po sto šesti minutách je celý příběh u konce. Stihne se všechno. Ženich Doug se najde na střeše hotelu s osmdesáti tisíci dolary v žetonech z kasina v kapse.
Svérázný příběh má ale trochu pomalejší rozjezd a není pro ty, kteří chtějí vědět všechno pěkně od začátku. Jakmile ale hrdinové nastoupí na samotné místo činu, už je to lepší. Pobaví nás, když jim z auta vyskočí nahý Asiat do běla rozžhavený, že ho někdo zavřel do kufru.
Nejde ale o žádnou komedii, že byste se v kině nebo doma na otomanu potrhali smíchy. Humorné věci jenom lehce lechtají bránici a divák se neubrání příjemnému úsměvu pod fousy.
Karel Prchal
5

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít