T.M.A., thriller Juraje Herze na DVD

Vydáno 18.01.2010 | autor: redakce

Juraj Herz se pustil do psychothrilleru. Ve sklepě nepochybně straší, ale máme se na to koukat?

T.M.A., thriller Juraje Herze na DVD T.M.A., thriller Juraje Herze na DVD


T. M. A.

DARKNESS
Režie Juraj Herz
Hrají Ivan Franěk, Lenka Krobotová, Michal Dlouhý, Andrej Hryc
Warner Bros

Temný horor.
Když si chcete odpočinout od cvrkotu velkoměsta a koupíte si barák, nechte si ho pořádně proklepnout od sklepa až po půdu. Pokud chcete v klidu spát. A to doslova. Nepomůže vám ani to, že ho znáte od dětství. Ale co se mezi jeho zdmi dělo předtím? Kde se vzalo to zlo, kterým je prosáklý každý pokoj?

Hudebník Marek sekne s muzikou a koupí domek, kde vyrůstal. Lidé v okolí ale o baráku vědí své. Hrůza, která se tam udála za druhé světové války, působí na jeho nového majitele i kamarády, co sem za ním přijedou. Nejprve ve sklepě zmizí kamarádka a potom se zjevují duše mrtvých dětí.  Za války totiž v domě esesáci likvidovali postižené děti, které se do germánské elitní rasy vůbec nehodily. To ale zjistíte až na konci trochu slepeného filmu. Nechybí tu ani nahota, ale už za pár chvil nás unavuje. Holka nabitá sexuálním chtíčem jde jen tak spoře oděná do chladného sklepa. Proč tam ale šla nahá? Bez vysvětlení pokračujeme v jízdě tmou.

Už podle jména režiséra jsem očekával víc. Přirovnal bych to k pečení cukroví. Pokud má být kvalitní, musíte do něj dát všechny správné ingredience ve vhodném poměru. Tady je dobré prostředí, atmosféra i všechno po obrazové stránce. Prostě kvalita za rozumnou cenu. To je ale všechno. Těsto z jednotlivých příběhů se nedá umíchat a výsledný produkt se rozpadá na jednotlivé frakce přesně podle menu tohoto DVD titulu. A taková to mohla být laskomina. Lehce křupavá a sladká. Ale kdo za to může? Že by špatně vyhřátá stará plynová trouba?
Karel Prchal
4

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít