dd/mm/yyyy míří v únoru do Prahy

Vydáno 16.01.2010 | autor: PR

Zásadní kanadská noisepunková pětice dd/mm/yyyy vtrhne 9. února do pražského Klubu 007 na Strahově. Jako předkapela se představí domácí Sundays on Clarendon Road.

dd/mm/yyyy míří v únoru do Prahy dd/mm/yyyy míří v únoru do Prahy

Noise-rocková pětice s nezvyklým názvem DD/MM/YYYY (čti „Day Month Year“) vznikla v Torontu v roce 2003 z popela kapel jako Plant the Bomb nebo The Viking Club. O dva roky později na sebe upozornila deskou s dlouhým názvem Blue Screen of Death/Journey To and Escape From the Fortress of the Fluffy Love Cloud, ovšem průlom nastal až s další nahrávkou Are They Masks? z roku 2007, která je zapsala na mapu kanadské indie scény. Na základě nadšených ohlasů na ní následně odehráli turné s Japanther nebo Crystal Castles a v dalším roce se premiérově ukázali také v Praze, konkrétně v divadle Archa během studentského festivalu Famufest, kde společně s americkými High Places (ti se do prahy navrátí 25. dubna) odehráli nezapomenutelný energický koncert.

 

DD/MM/YYYY kombinují disonantní punk s hlukovými bariérami zanechávající v posluchačích opravdu hluboké sonické zážitky. Žánrově hudba překračuje a bortí vytvořené hranice, tu sáhne po popu, tu po shoe-gaze, který ovšem hned překryjí. Sami hudebníci říkají, že jejich jediným konceptem je nemít koncept. Totálním odvazem jsou ale jejich koncerty, kde se v plné míře projeví kinetická energie mezi „šíleným“ frontmanem Tomasem De Balsem a zbylou čtveřicí. V polovině loňského roku vydala kapela zatím poslední desku Black Square, které se dostalo pozitivního přijetí.


zdroj: Bohemian Like You
zavřít