Gaia Mesiah: putování po Asii

Vydáno 18.01.2010 | autor: PR

Gaia Mesiah odjíždí na soustředění do Asie, kde se bude pod dohledem Jaze Colemana oddávat hudebnímu i duchovnímu poznání.

Gaia Mesiah: putování po Asii Gaia Mesiah: putování po Asii

Celá kapela ve složení Viktor Dyk, Santa Morella, Misha Cortéz a Jirka Tille odletěla do Indie, která se stává výchozím bodem jejich fyzické i duchovní cesty. Během svého několikatýdenního putování hodlá Gaia Mesiah načerpat energii, získat inspiraci pro nový repertoár a v neposlední řadě upevnit vzájemná pouta. Vrcholem asijské mise se stane Giri Valam, pouť konaná za úplňku kolem posvátné Hory ohně a svatého místa Boha Šivy, hory Arunachala.


Idea cesty vznikla na základě impulsu Jaze Colemana (Killing Joke), dlouholetého přítele kapely a producenta posledního řadového alba Gaia Mesiah. Všestranný charismatický umělec se k Viktorovi, Morelle, Mishe a Jirkovi na část cesty připojí. Řečeno jeho slovy: „Pokud absolvujete Giri Valam, z nějakého důvodu přestanete přemýšlet jako JÁ, a začnete myslet jako MY.“ Po svém návratu plánuje kapela natočit nový singl (předběžný termín vydání 15. 4.), po kterém bude na podzim následovat celé album, opět v produkci Jaze Colemana.



O zážitky a pocity z cest se kapela hodlá podělit i se svými fanoušky, a to prostřednictvím blogu, webu a stránek Gaii na Facebooku, kde budou muzikanti kromě svých cestovatelských postřehů zveřejňovat i autorské fotografie a možná poodhalí i něco ze svých nových nápadů.  

zdroj: Gaia Mesiah
zavřít