The Gathering oslaví výročí v Praze

Vydáno 21.01.2010 | autor: redakce

Holandští The Gathering slaví 20. výročí své existence a vyjíždějí na světové turné. V jeho rámci je čekají koncertní zastávky v Praze i Bratislavě.

The Gathering oslaví výročí v Praze The Gathering oslaví výročí v Praze

Konec dvacetileté etapy znamená pro kapelu ještě jeden důležitý milník. Na nové desce The West Pole se poprvé v roli zpěvačky představila Silje Wergeland, která nahradila ještě donedávna neodmyslitelný symbol kapely, charismatickou Anneke van Giersbergen. Nová deska je po posledních dvou „jemnějších“ albech zase více rockovější a The Gathering jako by se trochu vrátili ke své starší, přímočařejší tvorbě.


Za začátek velkého příběhu kapely The Gathering, tak jak jej popisují sami zakládající členové kapely, lze považovat podzim roku 1989. Tehdy se dva bratři, Hans a René Ruttenovi, společně s kamarádem Bartem Smitsem rozhodli založit The Gathering. Neměli tehdy žádný jasný plán, cítili pouze potřebu a entusiasmus psát a hrát hudbu. Od této doby se píše velký příběh jedné kapely, která se od svých doom/gothic metalových začátků přetransformovala až do pozice jednoho z leaderů alternativního rocku s celosvětovým ohlasem. The Gathering se v rámci oslav 20. výročí své existence představí v Praze (28. ledna, Abaton) a Bratislavě (30. ledna, Randal Club).



zdroj: Obscure
zavřít