Ch. Isaak: Lynchův miláček v Praze

Vydáno 21.01.2010 | autor: PR

Americký kytarista a písničkář Chris Isaak jede turné ke své aktuální desce Mr. Lucky. V pražském klubu SaSaZu ji živě představí 9. června.

Ch. Isaak: Lynchův miláček v Praze Ch. Isaak: Lynchův miláček v Praze

Tento hudebník, který je zároveň i příležitostným filmovým a televizním hercem, se proslavil na začátku 90. let minulého století stylem na rozhraní rock´n´rollu, country, blues, rockabilly a popu. Čerpá z hudby Roye Orbisona, Elvise Presleyho, Carla Perkinse či Billa Haleyho, svých vzorů z 50. a 60. let z vydavatelství Sun Records, a přidává zemitý rock a blues. Chris Isaak vešel do povědomí široké veřejnosti především ve spojení s filmem – ať už jako autor a interpret ze soundtracků, nebo jako herec.


Jeho nejznámější písní, jež mu zajistila slávu, je skladba Wicked Game, která kromě několika dalších zazněla v instrumentální podobě ve filmu režiséra Davida Lynche Zběsilost v srdci. Jeho hudba byla použita také mimo jiné ve filmech Modrý samet od stejného tvůrce, Dokonalý svět (Clint Eastwood) či při závěrečných titulkách snímku Pravdivá romance (Tony Scott). Ve filmu Twin Peaks: Fire Walk With Me Davida Lynche si Isaak zahrál jednu z hlavních rolí, podobně jako ve snímku Malý Buddha režiséra Bernarda Bertolucciho. Chris Isaak přijede do Prahy v rámci turné k nové desce Mr. Lucky, která vyšla v únoru 2009 po sedmi letech od té předcházející.



zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít