Emilie Autumn: korzety a punk!

Vydáno 25.01.2010 | autor: redakce

Extravagantní umělkyně Emilie Autumn předvede 13. února v pražském klubu Exit Chmelnice svůj alternativní mix elektroniky, industriálu, gothic rocku a punku.

Emilie Autumn: korzety a punk! Emilie Autumn: korzety a punk!

Již ve svých čtyřech letech se začala učit na housle a následně vystudovala na konzervatoři skladatelství, dirigentství a hudební historii. Jejím největším vzorem byl tehdy famózní houslista Nigel Kennedy, jehož odkaz často cituje i nyní. Od té doby ovládá s přehledem také piano, violu nebo cembalo. Každopádně jak šel čas, Emilie začala už na konzervatoři pobuřovat své okolí extravagantním chováním a oblékáním, pro které již tehdy byly typické utažené korzety, těžké boty a dlouhé fialové vlasy.


Následně začala sama studovat různé hudební žánry, zejména jazz, rock a středověké, renesanční a barokní melodie. S těmito žánry začala pracovat a pomalu se tak rodil mix, který je tak charakteristický pro její hudbu i nyní.Během práce na albu Opheliac, které začala nahrávat poprvé se svou novou doprovodnou kapelou The Bloody Crumpets, dostala nabídku spolupracovat s kytaristou a zpěvákem Smashing Pumpkins Billym Corganem.



Emilie Autumn
se stala zavedeným pojmem na poli alternativního umění a její tvorba ukazuje, jak originálně lze kombinovat svět hudby a kabaretně/teatrální show. Všestrannost Emilie se projevuje i v současnosti, kdy kromě hudby pracuje i pro svou produkční agenturu, píše básně a pohádky pro dospělé, provozuje vlastní módní značku a nedávno se začala věnovat i natáčení krátkých filmů.
Emilie Autumn vystoupí 13. února v pražském klubu Exit Chmelnice, o den později se předvede v bratislavském Randal Clubu.

zdroj: Obscure
zavřít