Hansard a Irglová vyrážejí na turné

Vydáno 29.01.2010 | autor: PR

Hudební projekt The Swell Season odstartuje v pondělí 1. února koncertem ve Velkém sále pražské Lucerny a o den později v brněnském Semilassu evropské turné.

Hansard a Irglová vyrážejí na turné Hansard a Irglová vyrážejí na turné

Tour zahrne 20 koncertů v prestižních sálech celkem dvanácti zemí. „Důvodem, proč turné začíná právě u nás, je nejen to, že Markéta je zde doma, ale i podpora posluchačů a fanoušků v době, kdy byl celosvětový úspěch v nedohlednu,“ říká Marek Irgl, otec Markéty, který Glena Hansarda a jeho The Frames přivedl na česká pódia. Duo, které za píseň Falling Slowly získalo loni Oscara, doprovodí na pódiu další hudebníci – členové Glenovy domovské kapely The Frames. The Swell Season představí nové album Strict Joy, které navazuje na jejich soundtrack k filmu Once a eponymní první album.


Vzhledem k tomu, že Čechy a Morava byly pro Glena a The Frames v posledních sedmi letech vedle Irska téměř druhou domovskou scénou, dojde určitě i na blok písní této kapely,“ doplňuje Marek Irgl. Naposledy oba hudebníci vystoupili v Praze v červnu 2008 a pak na pár letních festivalech. Od té doby projela kapela několikrát na turné Spojené státy, podmanila si ale i Austrálii, jihovýchodní Asii (v Jižní Koreji se album Once stalo nejprodávanější zahraniční deskou roku) či Japonsko.



zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít