Xindl X napsal novelu o smrti

Vydáno 05.02.2010 | autor: PR

Xindl X a slovenská výtvarnice Monika Šimkovičová napsali společnou novelu o smrti. Kniha s názvem Bruno v hlavě je právě v prodeji.

Xindl X napsal novelu o smrti Xindl X napsal novelu o smrti

Hlavní postavou je výtvarnice Monika, které se během jediného dne zhroutí celý svět – přijde o manžela, iluze o jejich vztahu a navíc zjistí, že její dny jsou už pravděpodobně sečteny a zbytek života musí prožít s nebezpečným Brunem. Soužití s ním Moniku postupně donutí zcela změnit svůj charakter, jednání a komunikaci s ostatními i se sebou samotnou. „Nebývá zvykem, aby novela měla více autorů, nebývá zvykem, aby byla dvojjazyčná a navíc ještě otevřeně kontroverzní,“ říká Lubomír Houdek, ředitel vydavatelství Galén, proč se rozhodl vydat tuto knihu, která je výsledkem setkání obou spoluautorů.


Když si před lety dali navzájem přečíst své první literární texty, zjistili, že oba, ač od sebe vzdáleni místem, časem i věkem, napsali nevědomky dvě části téhož příběhu. Příběhu stejné postavy, pouze v jiné fázi její cesty. Své povídky proto propojili dohromady. „Veškeré rozdíly – národnost, gender či věk – nehrály žádnou roli. Vznikla skvělá kniha o tom, že i když si myslíte, že nemáte co ztratit, je toho ještě spousta, co si musíte uhájit. A navíc mám oba autory rád,“ doplňuje Houdek. Kniha je k dostání od 2. února ve všech knihkupectvích.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít