New Model Army: návrat legend

Vydáno 11.02.2010 | autor: PR

Angličtí post-punkeři New Model Army se vrací do Čech. V pražském Paláci Akropolis, kde představí svoji aktuální desku Today Is A Good Day, vystoupí 19. února.

New Model Army: návrat legend New Model Army: návrat legend

New Model Army vznikli v roce 1980 v Bradfordu a okamžitě zaujali naléhavým mixem punku, folku a rocku, který vygradoval na albu Thunder And Consolation (1989), kterému dal jindy rezervovaný britský tisk nálepku „London Calling postpunkové generace“. Kapela se kromě originálního a jedinečného zvuku (který pak ke komerční dokonalosti dovedli třeba The Levellers) prezentovala i nesmlouvavým politickým postojem, kvůli kterému například členové New Model Army několik dlouhých let čekali na americká víza.


Přes personální zemětřesení i předčasnou smrt bubeníka Roberta Heatona v roce 2004 se kapela prokousala v plné síle až do roku 2009, kdy vydala desku Today Is A Good Day, kterou představí i v Praze. V rámci celé kariéry New Model Army jde pravděpodobně o nejsyrovější a nejtvrdší nahrávku, plnou vzteku a břitkých komentářů ke světové finanční krizi. Zatímco většina kapel s věkem ztrácí svůj prvotní náboj, New Model Army znějí s přibývajícími roky stále ostřeji. Předkapelou na pražském koncertě bude Unkilled Worker, který vystoupí v doprovodu OTK.

zdroj: Adam Nenadál
zavřít