Autechre: elektroničtí mágové v Brně

Vydáno 11.02.2010 | autor: redakce

V rámci klubové noci Itch my hahaha zavítají 31. března do brněnského klubu Fléda pionýři elektronické hudby Autechre, vlajkový projekt vydavatelství Warp.

Autechre: elektroničtí mágové v Brně Autechre: elektroničtí mágové v Brně

Tato dvojice z Rochdaleu, tvořená Robem Brownem a Seanem Boothem, vznikla již v roce 1987 při míchání hiphopových mixtapes. Po vydání debutu roku 1993 poslali demo vydavatelství Warp, které je hned zařadilo na svou kompilaci Artificial Intelligence – a Warpu zůstali věrní až dodnes. Později za pomocí starých analogových syntezátorů, sekvencerů a drum machines pomalu vtiskli žánru elektronické hudby vlastní stopu, která se pohybuje mezi IDM, technem ale nebojí se ani ambientních ploch.


Dohromady mají na kontě 13 EP a 9 dlouhohrajících alb. Spolupracovali například s Fenneszem, Mika Vainiem (Pan Sonic) či Zoviet France, občas vysílají vlastní rádiové pořady ze svého webu a spolupracovali na festivalu All Tomorrow´s Parties, kterému byli roku 2003 kurátory. Autechre se vyžívají v trojrozměrnosti zvuku, stejně jako v propojení syntetického s organickým. Jejich hudba předtím i potom vytváří vlastní vesmír, který má naprosto odlišné fyzikální zákony, v jejichž středobodu je studie zvuku.



Jejich nové album Oversteps obsahuje čtrnáct skladeb a vyjde kromě formy CD i jako deluxe dvojitý vinyl, nebo bude k dispozici digitálně ve vysoké kvalitě. Stejný večer se na Flédě představí ještě DJ Rob Hall, multidisciplinární umělec Russell Haswell a afterparty bude v režii rezidentů klubovky G.H.C.

zdroj: Fléda
zavřít