Mňága a Žďorp vydává nové album

Vydáno 12.02.2010 | autor: redakce

Novinka Mňágy a Žďorp vychází právě dnes, tedy 12. února. Deska dostala název Takže dobrý a vznikla ve studiu Jámor pod taktovkou producenta Ondřeje Ježka.

Mňága a Žďorp vydává nové album Mňága a Žďorp vydává nové album

Nahrávka přichází dva roky po poslední řadovce Na stanici polární a skupina v její společnosti oslaví třiadvacet let na poli české hudební scény. „Už máme desek tolik, kolik je prstů na rukou plus palec od levý nohy… Takže dobrý,“ dodává s úsměvem Petr Fiala. Jednotlivé písně se rodily v uplynulých dvou letech během turné na místech, jako jsou klubové šatny, hotelové pokoje, restaurace, parky, bary nebo koncertní dodávka. „Útržky a kousky po kapsách nalezených papírků s texty, melodiemi a akordy se staly návodem k použití – jízdním řádem a ukazatelem nových směrů,“ přibližuje sběr materiálu frontman kapely.


Album vznikalo pod taktovkou producenta Ondřeje Ježka, který kapelu posunul zase o krok dál. Nevšední dozor ale dorazil i v podobě jeho menšího, pichlavějšího kamaráda… Ten ve studiu přispíval nejen svými nápady. Detaily popisuje Petr Fiala v přiloženém blogu. „Rozhodli jsme se střídat v hlídání po deseti minutách, protože to byla opravdu vyčerpávající dřina. Nahrávat se nedalo, bylo třeba udržet ježka na uzdě, nedovolit zástupci divoké fauny pokořit vládce planety, civilizovaného člověka. Večer jsme byli utahaní, ale spokojení. Nenatočili jsme nic...“ Při příležitosti vydání desky odstartuje Mňága a Žďorp ve čtvrtek 25. února v Ostravě turné. Křtít se bude na každém koncertě šňůry.

Mňága a Žďorp – Takže dobrý turné:
25. 2. Ostrava (Kulturní dům)
26. 2. Zlín (Masters Of Rock Café)
27. 2. Frýdek-Místek (Hudební klub Stoun)
17. 3. Brno (Lidový dům Musilka)
18. 3. Plzeň (Kulturní dům Šeříkova)
19. 3. Pardubice (Kulturní dům)
20. 3. Hradec Králové (Rockový klub U Cikána)
24. 3. Praha (Lucerna Music Bar)
25. 3. Liberec (Lidové Sady)
26. 3. Karlovy Vary (Husovka)
27. 3. Mariánské Lázně (Hudební klub Na rampě)
31. 3. Olomouc (U-klub)

zdroj: EMI
zavřít