The Locos: zpívejte s námi

Vydáno 20.02.2010 | autor: redakce

The Locos vystoupí 24. února v brněnském Semilassu, 25. února na Šeříkovce v Plzni, 26. února v pražské Incheba Areně a 27. února rozdmýchají KD Střelnici v Hradci Králové. Nabízíme rozhovor s frontmanem Pipim.

The Locos: zpívejte s námi The Locos: zpívejte s námi

Založil jsi The Locos po tom, co si tvoje domovská skupina SKA-P dala oddychový čas. Loni se SKA-P zase vrátili - jak zvládáš dělit energii a čas mezi dvě takové kapely?
Tak není to úplná legrace.  Ale SKA-P si teď dávají pauzu až do května, takže se věnuji naplno The Locos a můžeme jet víc koncertů.

Jaký je vůbec vztah mezi The Locos a SKA-P?
Když skládám hudbu pro The Locos, samozřejmě mě hodně ovlivňuje můj život ve SKA-P. Miluju muziku, kterou dělám, a užívám si v obou kapelách. Jsme takové spojité nádoby.

Vaše poslední deska se jmenuje Energia Inagotable, a to charakterizuje i kapelu. Kde neustále berete novou energii?
Myslím si, že energii nám dává hlavně publikum, které na nás chodí a společně s námi si užívá naší hudbu. To díky nim se při koncertu ani na vteřinu nezastavíme.

Pracujete teď na nějakých novinkách?
Teď se soustředíme především na turné a snažíme se udělat maximum pro to, aby naši fanoušci byli spokojení.


Nedávno jste byli na turné po jižní Americe, jak jste si to užili?
Vždycky je pro nás potěšením hrát v téhle části světa. Odehráli jsme několik koncertů v Buenos Aires a každý z nich jsme si opravdu vychutnali.

Hrajete po celém světě, vnímáte rozdíly v tom, jak na různých místech lidi přijímají vaši hudbu?
V každém městě prožíváme s lidmi zvláštní spojení. Je skvělé, když si s námi publikum s chutí zazpívá, zatancuje a vychutná si naší show. Kdybych měl říct, které publikum si dokáže koncert užít nejvíc, bylo by to asi to jihoamerické. Tam si lidi okamžitě přivlastní každý tvůj song a mně dělá radost se o ně podělit.
 
Kromě energických živých koncertů jsi známý taky originálními doprovodnými scénkami a kostýmy.
Hlavní je vědět, co těmi kostýmy a scénkami chcete říct. Jsou písně, ke kterým se nic takového vzhledem k citlivosti textu nehodí. Ale pak jsou takové, ve kterých je spousta prostoru pro vyjádření se i jinými způsoby než samotnou písní.

Na co se můžou čeští fanoušci v únoru těšit? Chystáte něco speciálního?
Nejdůležitější je, že se publikum setká se skupinou, která má chuť si to s nimi opravdu užít. Zábava a dobrá hudba jsou zaručeny!

Máš nějaký vzkaz pro české publikum?
Chtěl bych všem poděkovat za podporu, kterou nám projevujete při každé návštěvě The Locos v Česku.
zavřít