WWW získali cenu Revolver Revue

Vydáno 21.02.2010 | autor: PR

WWW obdrželi prestižní Cenu Revolver Revue za rok 2009. Bronzovou plaketu od Viktora Karlíka získali na slavnostním Večeru 25 let Revolver Revue na pražské Nové scéně.

WWW získali cenu Revolver Revue WWW získali cenu Revolver Revue

Cenu Revolver Revue uděluje významný kulturní časopis od roku 1985, kdy začal vycházet jako samizdatová tribuna nejmladší undergroundové generace. Mezi dosavadní laureáty patří básníci a spisovatelé Z. Hejda, I. M. Jirous, J. H. Krchovský, I. Vodseďálek, J. Zelenka a I. Matoušek, výtvarníci P. Brázda, V. Nováková, R. Dzurko, I. Sobotka a V. Pivovarov, kritici a esejisté A. Stankovič, M. Žilina, L. Vachtová, Z. Vašíček a M. Hybler, typograf F. Štorm, galerista J. Placák, rocker T. Ducháček, fotograf Karel Cudlín, kulturní aktivista Čestmír Huňát či tajná organizace B. K. S.


Kapela WWW, která dle názoru redakce RR v současnosti patří k nejzajímavějším seskupením na české umělecké scéně, byla obsáhlým portrétním blokem představena v Revolver Revue č. 74/2009, jehož součástí bylo i CD s novými skladbami skupiny. Samotné Revolver Revue, jejíž každé číslo je dnes koncipováno jako jedinečná koláž příspěvků různých uměleckých žánrů a oborů, je mj. blízká „multimediálnost“ tvorby WWW, v níž se velmi svébytným způsobem propojuje hudba se slovem a vizuální rovinou výrazu.

zdroj: Revolver Revue
zavřít