Sázavafest letos slaví deset let

Vydáno 22.02.2010 | autor: PR

Letošní Sázavafest se ponese ve slavnostním duchu. Atmosféru festivalu provoní oslavy 10. výročí existence multižánrové akce, která letos proběhne opět o letních prázdninách v Kácově.

Sázavafest letos slaví deset let Sázavafest letos slaví deset let

Letošní rok se ponese v duchu především toho nejlepšího, co návštěvník mohl za posledních devět let na festivalu vidět a slyšet,“ řekl ředitel festivalu Pavel Kloupar. „Když se podívám do historie festivalu, tak například v této době se dala dohromady formace Monkey Business, v popředí s Romanem Holým a na premiérovém Sázavafestu tehdy zahráli jeden z prvních koncertů ve své historii.“ Nejznámějšími hudebními česko-slovenskými interprety, kteří nebudou u oslav festivalových narozenin chybět, jsou například Sto Zvířat v čele s Honzou Kalinou, který přislíbil sto minutové speciální vystoupení, Support Lesbiens, Anna K., Monkey Business, Miro Žbirka, UDG, Tatabojs, Kurtizány z 25. Avenue, Kamil Střihavka, který letos oslaví 20 let trvání své kariéry, či stále populární Marta Kubišová.


Díky tzv. bitvám o Sázavafest, které vyvrcholí v rámci Jarního Sázavafestu, budeme v Kácově moci slyšet i tři vítězné začínající kapely tohoto klání, včetně vítězů soutěže RGM Live Space 2009 kapely The Roads a No Heroes. Festivalová dramaturgie bude letos bohatá nejen po hudební stránce. Program oživí autorská čtení Michala Viewegha a Ireny Obermannové, autorky mnoha úspěšných knih, mimo jiné Deník šílené manželky. Návštěvníci budou moci zhlédnout filmové lahůdky letošních ozvěn Anifestu, navštívit divadelní představení či tematické workshopy. Kytaristu a zpěváka Honzu Homolu z kapely Wohnout uvidíme ve stále oblíbenější Balbínce. Návštěvníkům předvede své sólové album s názvem Homolka Tobolka.


Jarní forma Sázavafestu se v letošním roce nově uskuteční 3. dubna v Kulturním Domě Vltavská v Praze, kde se představí na dvou scénách více jak 15 účinkujících. Akce vypukne v 16 hodin. Mezi hlavní lákadla patří jistě multižánrový hudebník Xindl X, legendární reggae formace Švihadlo, žánr ska pak zastoupí současná špička domácí scény v podání Fast Food Orchestra nebo seskupení Skapollo. Příznivci říznější muziky si přijdou na své při poslechu kapel jako Queens of Everything, Krucipüsk, punkových Plexis či spřízněných Apple Juice. Nebudou chybět ani stále populárnější Rybičky 48, funk v podání Bad Ass Honkies, jejichž zpěvačka připomíná hlasem slavnější kolegyni Amy Winehouse.

zdroj: Madree promotion
zavřít