Big Band ZUŠ LBC v Českém Rozhlase

Vydáno 02.03.2010 | autor: PR

Jeden z našich nejlepších žákovských big bandů Big Band ZUŠ Liberec vystoupí 11. března v Českém Rozhlase ve Studiu A Karlín od 19:00 v rámci veřejné nahrávky pod vedením Rudolfa Mihulky.

Big Band ZUŠ LBC v Českém Rozhlase Big Band ZUŠ LBC v Českém Rozhlase

Jazzové soubory ZUŠ v Liberci se od roku 1971 zúčastňovaly pravidelně všech ústředních kol "Soutěže jazzových a tanečních orchestrů LŠU-ZUŠ" a vždy si odvezly nějaké ceny. Například v roce 2004 získal Big band v Litvínově 1. místo ve své kategorii. Celý ensemble řídí liberecký jazzový mecenáš Rudolf Mihulka, který vede jazzové oddělení ZUŠ Liberec více než 40 let.

 

 

 


Big Band hraje především jazzové, soulové, jazzrockové a funkové skladby interpretů jako například Count Basie, Quincy Jones, Glenn Miller, Marcus Miller, Joe Zawinul, Carlos Santana, Karel Ružička, John Coltrane, Miles Davis, Herbie Hancock, Maynard Ferguson a mnoha dalších. Aranže pro big band píše sám kapelník Rudolf Mihulka, několik skladeb aranžoval pro Big Band i Karel Růžička.

Big Band hraje pravidelně na jazzových festivalech a koncertech a má za sebou už také celou řadu zájezdů do ciziny - například do Německa, Polska, Holandska, Itálie, Švédska, Norska a Francie. Nahrál už také několik alb. Soubor drží pohromadě výborná parta hudebníků, kteří kvůli zkouškám neváhají jezdit do Liberce i z Ústí nad Labem.

Přijďte si poslechnout Big Band ZUŠ Liberec 11. března do Studia A Karlín Českého Rozhlasu.

zdroj: Big Band ZUŠ Liberec
zavřít