Desku Rise Up vydají Cypress Hill

Vydáno 02.03.2010 | autor: PR

5. dubna výjde osmé řadové album slavných arbitrů latino hip hopu Cypress Hill. Novinka s názvem Rise Up vychází po dlouhých šesti letech od alba Till Death Do Us Part.

Desku Rise Up vydají Cypress Hill Desku Rise Up vydají Cypress Hill

V devadesátých letech platili za jeden z nejpopulárnějších hiphopových spolků. Jejich druhé album Black Sunday z roku 1993 se dostalo na vrchol amerického žebříčku a katapultovalo hochy z Cypřišového vršku mezi hvězdy mainstreamu. Ze singlu Insane In The Brain se stal celosvětový hit a skupina si připsala několik zajímavých primátů (např. první hiphopový umělec se dvěma alby v Top 10 najednou). Dostali se i například do seriálu Simpsonovi, kde se v epizodě Homerpalooza vznášeli v oblacích zeleného dýmu.

 

 
Na letošní novinku si Cypress Hill pozvali několik prominentních hostů. Pittbull, Marc Anthony, či Everlast. V titulní skladbě hostuje kytarista Tom Morello z anarchistické úderky Rage Against The Machine, jejíž zašlou slávu o Vánocích oprášila mohutná kampaň ve Velké Británii. Sedmnáct let starý singl Rage Against The Machine nazvaný Killing In The Name se v přímém souboji střetl s novinkou vítěze X-Factoru o prvenství v prestižním předvánočním týdnu - a vyhrál. Ve skladbě Carry Me Away se zase objevuje zpěvák Mike Shinoda z Linkin Park.
 
Zatím jsou k dispozici tři skladby - pilotní set-up track nazvaný It Ain't Nothin, zmíněná titulní skladba s Morellem, která dává vzpomenout na slavný crossoverový soundtrack Judgement Night, a také nahrávka Armada Latina.

zdroj: EMI Czech Republic

zavřít