Gorillaz pozvali na pláž The Clash

Vydáno 03.03.2010 | autor: PR

Animovaní Gorillaz vydají již v pondělí 8. března očekávanou desku Plastic Beach, na které se představí např. Snoop Dogg, The Clash nebo Lou Reed.

Gorillaz pozvali na pláž The Clash Gorillaz pozvali na pláž The Clash

Nejslavnější kreslená kapela světa přichystala desku ve spolupráci se spoustou zajímavých hostů. Barry Gibb z Bee Gees, rapper Snoop Dogg, legendární Lou Reed, soulový bard Bobby Womack, hiphopový génius Mos Def nebo pánové z punkových The Clash, to je několik nejpodstatnějších jmen, která letos rozšíří řady těch, kdož měli čest s Gorillaz nahrávat. Album je nepochybně jednou z nejočekávanějších událostí letošního roku. Nejen na alternativní scéně, vždyť Gorillaz se hned s eponymním debutem podařilo proniknout do středního proudu, byť má jejich muzika jednoznačně alternativní kořeny.
Zpěvák Damon Albarn, který je spolu s komiksovým malířem JC Hewlettem hlavní osobností projektu, se nechal slyšet, že novinka bude nejpopovější deskou, jakou kdy natočil. Pilotní singl Stylo s hostujícími ikonami černé hudby (Bobby Womack, Mos Def) je přímočarou skladbou s jasnou melodií, která se po několika posleších snadno vryje do paměti. Ukázky z alba si lze exkluzivně poslechnout na stránkách britského Guardianu ZDE.

zdroj: EMI
zavřít