Colours lákají: Iggy Pop a Cranberries

Vydáno 03.03.2010 | autor: PR

Colours of Ostrava, který proběhne od 15. do 18. července, zveřejnil jména hlavních headlinerů. V srdci severomoravské metropole zahrají Iggy Pop, Cranberries a Afro Celt Sound System.

Colours lákají: Iggy Pop a Cranberries Colours lákají: Iggy Pop a Cranberries

The Cranberries, jedna z nejúspěšnějších irských kapel, která letos slaví po celém světě velký úspěch se svými reunion turné. Iggy Pop a jeho The Stooges, divoký kmotr punku, který vystoupí v neděli na závěr festivalu. A Afro Celt Sound System - vůbec první tuzemský koncert nejprodávanější hvězdy vydavatelství Real World Petera Gabriela, která propojuje taneční beaty s Afrikou, Kelty a pákistánskou bhangrou. „Kromě nich máme ale potvrzenu řadu dalších kvalitních kapel mnoha žánrů,“ doplňuje Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně festivalu.


Na Colours z jazzové a nu-jazzové scény dorazí například devítičlenní norští Jaga Jazzist, hvězda labelu Ninja Tunes, francouzský vizionářský trumpetista Erik Truffaz s pařížským projektem, který má společně s hlasovým kouzelníkem Sly Johnsonem (člen Saian Suppa Crew) a dubstepovým bubeníkem Philippem Garciou.


K velkým zážitkům bude patřit koncert sdružení Open Hands s basistou Abrahamem Laborielem, klávesistou Gregem Mathiesonem, dechařem Justo Almariou a bubeníkem Billem Maxwellem. „Tihle prošedivělí muzikanti natáčeli a koncertovali například s Ellou Fitzgerald, Arethou Franklin, Chickem Coreou, Herbie Hancockem, Eltonem Johnem, Cassandrou Wilson, Barbarou Streisand nebo Stevie Wonderem,“ doplňuje Zlata Holušová.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít