Michael’s Uncle se vrací k psychedelii

Vydáno 03.03.2010 | autor: PR

Michael’s Uncle zahrají v sobotu 6. března v pražském klubu Roxy, kde pokřtí svoje nové album Return of Dark Psychedelia.

Michael’s Uncle se vrací k psychedelii Michael’s Uncle se vrací k psychedelii

Michael’s Uncle hrají tvrdou, agresivní a rychlou postpunkovou hudbu s naturalistickými, výstižnými texty. Záhy se pověst nevídané a neslýchané formace rozletí po undergroundové scéně. Po revoluci v r. 1990 vydává kapela konečně své první regulérní album The End of Dark Psychedelia. V té době skupina hodně koncertuje a to i v zahraničí a objede skoro celou západní Evropu. Bohužel se projevují problémy s drogami a skupina se rozpadá. Někdy kolem roku 1992 se opět dává dohromady. Tentokrát ovšem jen jako trio bez Amrita, zpěváka kapely. Po ročním hraní vychází asi zatím nejlepší album Ale my stále hledáme štěstí, ale nikdo z nás ještě není mrtev.


Poté co se písně z alba umisťují na předním místě nezávislých hitparád a kapela ještě koncertuje, dochází opět k rozpadu a skupina neexistuje dalších deset let. K obnovení činnosti dojde až v roce 2004 nejprve opět ve triu, ale postupně přichází i zpěvák Amrit Sen a v tomto složení přichází na řadu i další CD, tentokrát záznam z vystoupení k příležitosti 20 let v pražském klubu Futurum s názvem Futurum Groundlive. Po téměř patnáctileté odmlce vychází u Indies Scope další řadové album Return of Dark Psychedelia.

Jako předkapely se představí vítězné formace hudební soutěže Skutečná liga, skupiny Final Fiction a Pěchota

zdroj: Roxy
zavřít