Arakain si vezou na turné Titanic

Vydáno 15.03.2010 | autor: redakce

Metaloví matadoři Arakain vyrazili na jarní turné, na kterém je čeká více než patnáct koncertních zastávek. Jako speciální host se představí kapela Titanic.

Arakain si vezou na turné Titanic Arakain si vezou na turné Titanic

Kvalitní zvuk a zcela nová pódiová prezentace jsou už na každém turné skupiny Arakain samozřejmostí. Teď se navíc mohou fanoušci těšit na zbrusu nový playlist. Zazní skladby, které kapela na koncertech ještě nikdy nehrála. Kytarista Jiří Urban vysvětluje: „Řekli jsme si, že už bylo dost dlouho omílaných stálic v našem repertoáru. Máme za sebou v poslední době čtyři úspěšné (i Zlaté) desky, tak proč je více nepředstavit?“ A dodává: „Nový program je tedy nadále propagací posledního alba Restart, ale sáhne i po nikdy nehraných skladbách, aby nás to zase víc nakoplo a fanouška, který nás viděl v posledních letech vícekrát, mile překvapilo. Chceme Arakain představit v jeho nové, moderní poloze.


Určitá klasika ale z playlistu podle Jirky Urbana nezmizí nikdy. Zatím poslední album Arakainu Restart se setkalo s velmi pozitivním ohlasem v médiích a hlavně u těch, kterým bylo určeno v první řadě – u fanoušků. Důkazem je skutečnost, že zbývá prodat pár posledních kusů alba k získání Zlaté desky. CD Restart skupina podpořila také atraktivně zpracovaným videoklipem k singlu Paganini, ve kterém si krom členů kapely zahráli také Eva Jeníčková (Sněženky a machři, Básníci, …) i kytarový mág Honza „Kirk“ Běhunek.



Skupina Arakain brzy oslaví další desetiletí. Už teď se rodí první nápady na speciální dárek, který kapela ke třicítce svým fanouškům věnuje. Podle Jirky Urbana je ale moc brzo na prozrazení jakýchkoli podrobností: „To by pak nebylo překvapení. Na pořadu je především další řadová deska, na které se průběžně pracuje, a tak kapela pilně zkouší, aby oproti letům minulým mohla implantovat novinky ještě před vydáním do letošního programu, ověřit jejich působnost přímo na lidech při koncertech.

Termíny jarního Arakain Tour 2010:
19. 3. Plzeň - KD Šeříkovka
20. 3. Kovářov (Písek) - KD Kovářov
24. 3. Kolín - MSD Zámecká
25. 3. České Budějovice - Marty's Club
26. 3. Brno - KD Semilasso
27. 3. Březolupy (Uherské Hradiště) - Sportovní hala
2. 4. Ostrava - Rock'n'roll club Garage
3. 4. Choteč (Lázně Bělohrad)
4. 4. Olešná (Havlíčkův Brod) - Music club Olešná
9. 4. Vrchoslavice - Sokolovna
10. 4. Kladno - DK
16. 4. Nejdek (Karlovy Vary) - KD
17. 4. Staňkov (Domažlice) - Lidový dům
23. 4. Valašské Meziříčí - M-KLUB
24. 4. Strakonice - Sokolovna
27. 4. Praha - Retro Music Hall

zdroj: www.arakain.eu
zavřít