Bobby McFerrin si hraje se slovíčky

Vydáno 15.03.2010 | autor: redakce

Bobby McFerrin právě vydává nové album VOCAbuLarieS. Slovníčky přijede zpěvák představit živě i českému publiku, a to hned třikrát.

Bobby McFerrin si hraje se slovíčky Bobby McFerrin si hraje se slovíčky

Africký kmenový zpěv, křesťanské kostelní sbory, arabské rytmy či klasická hudba – to jsou jen některé z mnoha inspirací, které se objevují na novém albu VOCAbuLarieS krále vokálního umění Bobbyho McFerrina. Slovníčky přijede Bobby McFerrin osobně představit v druhé polovině dubna do České republiky – dvakrát v Praze a jednou v Ostravě.


Na vzniku sedmi skladeb se svými hlasy kromě autora podílel i jeho vokální soubor Voicestra a další přizvaní zpěváci ze světa jazzu, opery, kabaretu či rock and rollu. Nezanedbatelnou část tvoří také archivní záznamy a improvizace z vokálního deníku Bobbyho McFerrina. Pod aranžmá je podepsaný McFerrinův dlouholetý spolupracovník a člen jeho hlasového ansámblu Voicestra Roger Treece.
Dva roky po vyprodaných koncertech v Kongresovém centru vystoupí Bobby McFerrin v ČR hned třikrát. Poprvé 21. dubna na benefičním Jarním GALA pro Struny podzimu v Obecním domě, 22. dubna v Kongresovém centru a 24. dubna v ČEZ Aréně v Ostravě.

zdroj:Smart Communication
zavřít