Gorillaz rekordmany díky Willisovi

Vydáno 18.03.2010 | autor: PR

Aktuální videoklip k písni Stylo skupiny Gorillaz, v kterém se objevil herec Bruce Willis, vidělo rekordní množství uživatelů portálu Youtube.

Gorillaz rekordmany díky Willisovi Gorillaz rekordmany díky Willisovi

Gorillaz, kteří jsou zapsaní v Guinnessově knize rekordů jako nejúspěšnější virtuální skupina všech dob (eponymního debutu se prodalo více než 7 milionů kopií), drží od 2. března 2010 další rekord. V prvních čtyřiadvaceti hodinách se na jejich nejčerstvější video podívalo více než 900 tisíc uživatelů sítě YouTube. Gorillaz tak překonali kapely U2 i Weezer, kteří se dosud tímto primátem pyšnili.
Celkové číslo je o to zajímavější, přihlédneme-li k nejrůznějším omezením aplikovaným na zmíněné sociální síti. Kvůli autorským právům je například velké části uživatelů YouTube přístup k databázi klipů odepřen (například i nám v Ćeské republice), přesto si video, ve kterém jednu z rolí ztvárnil akční hrdina Bruce Willis, našel rekordní počet diváků. Skladba Stylo s hostujícími ikonami černé hudby (Mos Def a Bobby Womack) pochází z nové desky Gorillaz nazvané Plastic Beach.


zdroj: EMI
zavřít