Lowensteinův dokument o Howardovi

Vydáno 21.03.2010 | autor: PR

Známý australský filmový režisér natočí pražský koncert věnovaný nedávno zesnulému Rowlandu S. Howardovi. Záběry z pražského koncertu budou součástí chystaného dokumentu.

Lowensteinův dokument o Howardovi Lowensteinův dokument o Howardovi

Scrape Sound s velkou radostí oznamuje, že pražský koncert věnovaný nedávno zesnulému Rowlandu S. Howardovi přijede z Melbourne natáčet známý australský filmař Richard Lowenstein, který nyní pracuje na dokumentárním filmu právě o Rowlandu S. Howardovi. Záběry z pražského koncertu tedy budou součástí tohoto dokumentu.

 


 

Richard Lowenstein je známý australský filmový režisér, který proslul také jako tvůrce videoklipů a krátkých filmů pro INXS, U2 nebo Pete Townsenda. Jeho nejznámějším filmem je kultovní snímek Dogs In Space z roku 1987, dílo, které bylo ve své době stejně důležité jako později Trainspotting či 24 Hour Party People. Hlavní roli ztvárnil Michael Hutchence, tehdejší frontman známých INXS a hudební doprovod snímku obsahuje taková jména jako Iggy Pop, Brian Eno nebo The Boys Next Door a The Birthday Party, kde hrál právě Rowland S. Howard. Dnes se Richard Lowenstein věnuje hlavně produkci.

Klip k písni Shivers od The Boys Next Door v sestavě s Rowlandem S. Howardem:

 


Na koncertě vystoupí Lydia Lunch's Big Sexy Noise, Kill The Dandies! či Phil Shoenfelt. Výtěžek z koncertu bude věnován na konto Ligy proti rakovině. Koncert se bude konat 19. 4. v Malostranské Besedě v Praze.

 


zdroj: Scrape Sound
zavřít