Zpěvák tancujících mrtvol v Praze

Vydáno 22.03.2010 | autor: PR

V Divadle Archa vystoupí 31. března zpěvák Brendan Perry, mužská polovička formace Dead Can Dance. V Praze představí svoje nové sólové album Ark, jehož materiál je velmi podobný muzice jeho bývalé kapely.

Zpěvák tancujících mrtvol v Praze Zpěvák tancujících mrtvol v Praze

Brendan Perry představí svoji druhou sólovou desku Ark, která vychází letos na jaře. Šestnáct let tvořil jeho hluboký nezaměnitelný hlas vedle Lisy Gerrard poznávací znamení dua Dead Can Dance, které do rozpadu v roce 1997 vydalo celkem devět alb a proslavilo se po celém světě svojí éterickou elektronickou hudbou s prvky world music, new age, středověkými zpěvy či keltskou melodikou. Diváci v Divadle Archa se mohou těšit na zvuk blízký právě Dead Can Dance


Brendan Perry na svém webu totiž uvádí: „Skladby z desky Ark se mnohem více podobají tomu, co jsem psal pro tuto kapelu, než u mého prvního sólového alba Eye Of The Hunter.“ Na albu se objeví dokonce dvě písně, které původně složil pro reunion turné Dead Can Dance v roce 2005. „Divadlo Archa zažije podobně výjimečný a magický koncert jako před třemi roky s Lisou Gerrard,“ doplňuje Borek Jiřík z pořádající agentury Charm Music.


zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít