Woven Hand po 2 letech zpět

Vydáno 23.03.2010 | autor: PR

Po 2 letech se do Prahy vrací z amerického Colorada pocházející legendární skupina Woven Hand. Vystoupí 15. května v Paláci Akropolis a představí zde nové album The Threshing Floor.

Woven Hand po 2 letech zpět Woven Hand po 2 letech zpět

Po dvou letech se do České republiky vrací z amerického rurálně horského Colorada pocházející už legendární skupina Woven Hand v čele s charismatickým frontmanem Davidem Eugenem Edwardsem. Woven Hand, zakladatelé a přední představitelé stylů označovaných jako gothic country, nebo folk noire v Paláci Akropolis představí zejména své zbrusu nové album The Threshing Floor, jež vychází právě nyní, přesně v souladu s počínajícím evropským turné. Domácí scénu budou zastupovat nenapodobitelní OTK producenta Ondřeje Ježka. Květnový koncert Woven Hand a OTK je prvním ze série, kterou Radio Wave rozšiřuje své aktivity.

 


Woven Hand začali na svém novinkovém albu The Threshing Floor pracovat již na podzim předloňského roku, kdy také naposledy vystoupili v ČR (26. listopadu 2008, festival Alternativa, divadlo Archa, Praha). Mezitím ze skupiny, jak se dalo tušit, odešel belgický kytarista Peter Van Laerhoven a z Woven Hand se tudíž stalo trio (kromě DEE ještě Ordy Garrison na bicí nástroje a Pascal Humbert na baskytaru).

Extenzívní, téměř nikdy nekončící koncertní aktivita Woven Hand po celém světě je už pověstná, ovšem začátek letošního roku je také ve znamení hned několika zbrusu nových nahrávek z jejich tábora. Kromě připravovaného alba The Threshing Floor, které vyjde v dubnu (v Evropě opět po několika letech na známém kultovním labelu Glitterhouse, ve Spojených Státech pak na značce Sounds Familyre) se David Eugene Edwards objevil hned v několika skladbách také na kompilačním albu We Are Only Riders věnovanému zemřelému frontmanovi legendárních The Gun Club Jeffrey Lee Piercovi, kde se ve hvězdné společnosti Nicka Cavea, Marka Lanegana, Debbie Harry, Micka Harveyho nebo Lydie Lunch a dalších rozhodně neztratil – spíše naopak.

 


Na květen je také ohlášeno vydání třetího alba bočního projektu Pascala Humberta Lilium, v němž tentokrát hostují nejen členové WH, ale více než vydatně také třeba Hugo Race nebo denverská zpěvačka Kal Cahoone.


Woven Hand
již v České republice vystupovali několikrát, ale letošní koncert bude opět něčím výjimečný. Koncertní sestava skupiny se totiž na letošním evropském turné rozšíří o klávesistu Jeffa Linsenmaiera, bývalého člena The Czars, Jay Munly & The Lee Lewis Harlots a častého hosta na nahrávkách Slim Cessna‘s Auto Club (zde dříve dlouhou dobu působil také bubeník WH Ordy Garrison).

 


Po skončení koncertu na hlavním sále pokračuje noc v režii Radia Wave až do ranních hodin s Radio Wave DJ Sessions v obou přilehlých barech Paláce Akropolis. Hudbu vybírají Tomáš Turek (Factory Radia Wave), Václav Havelka (Natural Bridge), Kay Buriánek (Evil Heat) a Tvzex.

zdroj: Scrape Sound
zavřít