Sofa Surfers se vrací, v Praze představí svou novinku

Vydáno 26.03.2010 | autor: Martin Hložek

Na světě je málo kapel, o jejichž univerzálním stylu by se dalo navíc říct, že je kvalitní. Vídeňákům Sofa Surfers se to už ale několik let daří. V pátek 26. března představí svou novou desku v pražském Paláci Akropolis.

Sofa Surfers se vrací, v Praze představí svou novinku Sofa Surfers se vrací, v Praze představí svou novinku

Pro vyznavače taneční hudby jsou tu syntetické beaty, taneční smyčky a scratching, pro kytarové nadšence zase vkusné riffy a pro milovníky temnější a syrovější nálady výplň ve stylu triphopové atmosféry. To všechno do sebe vstřebává hudba vídeňského projektu Sofa Surfers.

Kapela však rozhodně není tuctová houba, která by do sebe vstřebala všechno to trendy, co leží kolem, a vyždímala ze sebe jen kompiláty z dříve použitého. Sofa Surfers naopak hledá minimalistické úlomky, které zatím zůstaly neobjeveny. Anebo je svým experimentováním s nástroji (například vazbením kytar přecházejícím do „líbivých kakofonií“) vytváří. Na nich pak staví opusy, které útočí svou syrovou energií podpořenou elektronickým odtepáváním.

Co zní na albu jako ždímačka na posluchačovy emoce, to získává při živých koncertech Sofa Surfers daleko větší intenzitu. Kapela se totiž na pódiu mění ve stroj bez kapoty – dav pod nimi má tak šanci zažít a ochutnat to nejniternější, co ve skupině je.

Pražský koncert v Paláci Akropolis bude navíc jedinečný i tím, že Sofa Surfers tu představí své nové album Blindside, které vychází právě v pátek 26. března. A takováhle konstelace u kapely světového formátu hrající v Česku zatím nikdy nenastala.

Video:
Sofa Surfers – A Good Day To Die




Zdroj: Ondřej Stratilík
zavřít