De Phazz: hudební chameleóni v ČR

Vydáno 26.03.2010 | autor: redakce

Producent Pit Baumgartner přijede 10. května představit do pražského klubu Retro svůj projekt De Phazz, mnohými považovaný za průsečík tvorby Cinematic Orchestra a Jazzanova.

De Phazz: hudební chameleóni v ČR De Phazz: hudební chameleóni v ČR

Králové lounge music se základnou v Německu jsou jednou z nejčastěji zastoupených kapel na světově proslulé kompilaci Hotel Costes. Někdo říká, že jsou uhlazenější verzí Cinematic Orchestra, další je přirovnává k Jazzanově. Multižánrová, těžko zařaditelná produkce oscilující na hraně mezi jazzem, downtepmem, triphopem a inteligentním popem okořeněná skvělými samply, prvky turntablismu a zajímavými vokály řadí De Phazz mezi nejzajímavější projekty současnosti.


V roce 2002 byli v Německu nominováni na prestižní hudební ceny Echo. První deska De Phazz Detunize Gravity se zrodila v roce 1997, kdy Pit Baumgartner, rodák z Heidelbergu, dal dohromady první verzi kapely. V té době už měl na svém kontě spolupráci na pěti albech jiných hudebníků. Zatím poslední album – výběr největších hitů Big – poslal do světa v roce 2009. De Phazz poprvé v Česku vystupovali na festivale Love Planet v roce 2005 v Táboře. Do stanu Red Zone se ale dostala jen polovina z lidí, kteří o jejich koncert měli zájem.



zdroj: Baromet
zavřít