Kasabian si zpříjemní léto v Čechách

Vydáno 30.03.2010 | autor: redakce

Tuzemský Open Air Festival se vytasil s dalším hudebním trumfem. O prázdninách přiveze do Čech britské hvězdy a držitele Brit Awards 2010 - kapelu Kasabian.

Kasabian si zpříjemní léto v Čechách Kasabian si zpříjemní léto v Čechách

Leicesterská formace vyhrála prestižní Brit Awards 2010 v kategorii kapela roku a nyní se chystá do České republiky, konkrétně do Panenského Týnce na Open Air Festival. Kasabian bývají přirovnáváni zpěvem k Oasis a propojením elektroniky a indie rocku k Primal Scream. Kasabian se se svými skladbami umisťují v čelních příčkách prestižních britských hitparád, na jejich aktuálním albu West Ryder Pauper Lunatic Asylum spolupracoval mimo jiné hiphopový producent Dan The Automator, který stojí i za zvukem Gorillaz.


Kapela Kasabian vznikla ještě pod jménem Saracuse v roce 1999. Své debutové album už ale vydávala pod současným názvem, tedy Kasabian a deska nesla tentýž název – Kasabian. Hned dva roky poté byla tahle parta poprvé nominována na Brit Awards v kategorii nejlepší britská rocková kapela.



Open Air Festival
proběhne 13. a 14. 8. na letišti v Panenském Týnci a mezi jeho největší lákadla patří koncerty Faithless, Röyksopp, Kasabian a Richarda Müllera.

zdroj: Open Air Festival
zavřít