2Wings: hudební pocta Čapkovi

Vydáno 09.04.2010 | autor: PR

Kytaroví 2Wings ctí rock 60. a 70. let, což předvádí i na svém druhém albu, které pojmenovali po čapkovsku Songs from another Pocket.

2Wings: hudební pocta Čapkovi 2Wings: hudební pocta Čapkovi

CD vychází opět na vlastním labelu Pop Dissident Records a bylo opatřeno exkluzivním digipackovým obalem s 12stránkovým bookletem. Novinka, kterou začali 2Wings natáčet v březnu 2009 v již téměř domovském studiu 3bees, přináší 10 původních skladeb z dílny Dana Šustra a jednu coververzi slavné písně Have a lucky day (původně od Morphine).


Na albu rovněž hostovali tři zajímaví hudebníci ze současné klubové scény: v písni The Reason podpořil za klavírem Andy Čermák ze Sunflower Caravan, téměř nirvanovskou unplugged verzi coveru Have a lucky day vyšperkovala cellistka Alžběta Bártová a kytarista Honza Ponocný (Circus Ponorka) obsadil svým partem pravý kanál v bluesové skladbě The Sign of Fire. Parafráze čapkovských povídek v názvu alba není náhodná. "Oproti debutovému albu Overseas pilots, jehož texty byly převážně o emocích, se tentokrát jedná v textové rovině o příběhovější album. Každá píseň je de facto samostatný útvar jako povídka, které jsme navíc pomáhali inscenacemi konkrétních zvuků. Proto ta paralela na známou Čapkovu knihu,“ říká skladatel, zpěvák a kytarista Dan Šustr.


"Že práce na albu trvala poměrně dlouho, nám nevadí,“ pokračuje Šustr. "3bees Session vznikly za 26 hodin a tahle deska skoro za rok. Skladby navíc zrály i ohráváním na živých vystoupeních. Nic nás k vydání netlačí a tak si to můžeme dovolit. Máme taky radost, že jsme měli i dost času si pěkně vyhrát s obalem.“ MP3 ukázky a několik skladeb ke stažení zdarma stejně jako české verze textů či videa najdete na webu skupiny www.2wings.cz.

2Wings bude možné vidět i na koncertních pódiích. Nejbližší termíny mají 6. června na pražském bohnickém festivalu Mezi ploty a o týden později a na letošním Votvíráku.

zdroj: kapela
zavřít