Lou Rhodes: zpěvačka Lamb v Praze

Vydáno 12.04.2010 | autor: PR

Lou Rhodes přijede 7. května do pražského Paláce Akropolis. V České republice vystoupí sólově vůbec poprvé a na koncertě ji doprovodí jen hráči na kontrabas a violoncello.

Lou Rhodes: zpěvačka Lamb v Praze Lou Rhodes: zpěvačka Lamb v Praze

Britská zpěvačka Lou Rhodes to není jen andělský hlas za slavnými nahrávkami skupiny Lamb. Ne snad že by to bylo málo – čtyři výtečné dlouhohrající desky a singly jako Cotton Wool, Górecki nebo Gabriel patří do zlatého fondu elektronické hudby druhé poloviny deváté dekády a začátku tisíciletí. Jenže kariéra zpěvačky z Manchesteru má spoustu dalších záhybů a cestiček. Od vokálů na singlech undergroundových klasiků 808 State / A Guy Called Gerald přes nahrávání s The Cinematic Orchestra až po vlastní studiové desky – Lou Rhodes na nich prokazuje, že patří mezi nejoriginálnější zpěvačky posledních patnácti let.


Proměna Lou Rhodes z elektronické divy v písničkářku proběhla přirozenou cestou. I za časů Lamb byl její hlas nositelem hlubokých emocí bez ohledu na elektronický podklad. „Kytara mi umožňuje sdělovat hlubší emoce,“ přiznává v rozhovoru. Lou vystupuje jen s akustickou kytarou doprovázená dvěma spoluhráči na violoncello a kontrabas a její koncerty nabízejí erupce ztišených emocí.



zdroj: Palác Akropolis
zavřít