Brendan Perry vystoupí na Colours

Vydáno 17.04.2010 | autor: PR

Brendan Perry, mužská polovina legendárních Dead Can Dance, se představí na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava.

Brendan Perry vystoupí na Colours Brendan Perry vystoupí na Colours

Šestnáct let tvořil jeho hluboký nezaměnitelný hlas vedle Lisy Gerrard poznávací znamení dua Dead Can Dance, které do rozpadu v roce 1997 vydalo celkem devět alb a proslavilo se po celém světě svojí éterickou elektronickou hudbou s prvky world music, new age, středověkými zpěvy či keltskou melodikou. „Podobně jako v Praze určitě zazní i písně, které znají fanoušci z repertoáru Dead Can Dance,“ doplňuje Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně Colours of Ostrava.


Brendan Perry představí podobně jako při posledním vystoupení v Arše svoji druhou sólovou desku Ark, která právě vyšla. Album obsahuje osm původních skladeb, které zkoumají témata identity, odcizení, války, politické korupce a hrozbě, kterou lidstvo jako druh představuje pro své prostředí. Nechybí v nich ale optimismus a naděje v lepší svět. Brendan jej složil, nahrál a produkoval celé sám. Ark není koncepčním albem v tradičním slova smyslu, spíše sérií pozorování a komentářů týkající se lidstva. Na rozdíl od předcházejícího alba Eye of the Hunter, kde Perry využil živé kytary, baskytaru i bubny, nyní prakticky všechny nástroje pocházejí ze samplů a syntetizátorů

zdroj: Arts Marketing
zavřít