Už jsme doma vylézají z jeskyně

Vydáno 23.04.2010 | autor: PR

Sedm let trvalo, než se formace Už jsme doma odhodlala vydat nové album. V květnu bude čekání konec a novinka Jeskyně si odbude koncertní křest 13. května v pražském Paláci Akropolis.

Už jsme doma vylézají z jeskyně Už jsme doma vylézají z jeskyně

Jako všechna předchozí alba mají svá ústřední témata, tak i Jeskyně v sobě bude skrývat kromě jednotlivých témat písní i téma celistvé. A stejně jako témata předchozích alb je i téma Jeskyně mnohovrstevnaté. Jeskyně může znamenat úkryt, může to být místo tajemství, může to být útěk do samoty, také místo objevu a touhy pronikat stále hlouběji do poznání. Jeskyně je chladná i přívětivá, brání světlu, ale i chrání před nepohodou, má mnoho podob a v básnické rovině může sloužit k velkému množství metafor.


Stejně tak hudba Už jsme doma je členitá, hladivá i trnitá, plná tajemství i útěchy, dojemná i plná energie, objevující a pátrající, a zároveň hledající cestu k jistotě, která se stále vzpouzí a odtéká podzemní řekou bůhvíkam. Vezměte tedy helmy a svítilny a vydejte se na koncert. Křest alba proběhne 13.května v pražském Paláci Akropolis.

zdroj: Indies
zavřít