The Aggrolites vezou výbušné reggae

Vydáno 26.04.2010 | autor: PR

Pražský klub Futurum bude 9. května centrem všech reggae nadšenců. Do hlavního města totiž přijedou čelní představitelé dirty reggae, kalifornští The Aggrolites.

The Aggrolites vezou výbušné reggae The Aggrolites vezou výbušné reggae

Když před sedmi lety spatřilo světlo světa album jménem Dirty Reggae, asi jen málokdo tušil, jaký bude mít dopad na světovou reggae scénu. Výbušný mix reggae, funku a soulu podaný s energií, kterou by mohl závidět i temelínský reaktor, zabalený ve striktní image. Vznikl nový hudební fenomén - dirty reggae. The Aggrolites odstartovali vlnu, která v lecčems připomíná 2tonovou horečku, jež na konci 70. let zachvátila Velkou Británii.


Po vzoru The Aggrolites začaly v různých koutech planety vznikat mladé kapely, které oprášily sound magického roku 1969, jenž se bere jako stěžejní pro hudbu označovanou jako early reggae nebo skinhead reggae. Ostré kytary, hutný zvuk kláves a zpěvné refrény, muzika jako zrozená pro ty nejstylovější reggae mejdany. Společně s The Aggrolites vystoupí otřepaní 2tone zabijáci The Chancers a mladoboleslavští reggae harcovníci Feher Fekete Kerek.



zdroj: HPK-Productions
zavřít