Rolling Stones opráší slavné album

Vydáno 26.04.2010 | autor: redakce

Rolling Stones znovu vydají 17. května jednu ze svých nejslavnějších desek Exile On Main Street. Důvod? Kapela přichystala bonusový materiál, dosud nevydané skladby i alternativní verze starých známých hitů.

Rolling Stones opráší slavné album Rolling Stones opráší slavné album

Deska původně vyšla v roce 1972 a i s odstupem téměř čtyřiceti let je podle kritiky a fanoušků považována za jeden z vrcholů jejich kariéry. Opětovné vydání však přináší i nevídaný bonus. Deluxová podoba reedice totiž přinese celkem deset doposud neslyšených písní, které vznikly v době natáčení zmiňovaného alba. Exile On Main Street vznikala na několika místech, jmenovitě například v Olympic Studios v Londýně, nebo v odlehlé venkovské vile Keitha Richardse ve Francii. Během nahrávacího procesu kapela vyplodila velkou řadu materiálu, který však nebyl na desku následně zařazen.


Nové vydání tak přináší například doposud nevydané skladby Plundered My Soul, Dancing In The Light, Following The River a Pass The Wine. Dalšími bonusy budou například alternativní verze písní Soul Survivor nebo Loving Cup. Opětovné vydání tohoto alba doprovází i ojedinělý dokument Stones In Exile, který bude krátce před květnovým vydáním představen fanouškům po celém světě přes televizní kanály US Network a BBC. Producentem filmu, který bude obsahovat mnoho archivního a doposud nezveřejněného materiálu, je Oscarem ověnčený filmař John Battsek, přičemž režie se ujal Stephen Kijak.

zdroj: Universal Music
zavřít