Muse zahrají na Rock for People

Vydáno 03.05.2010 | autor: redakce

Pořadatelé festivalu Rock for People dnes oficiálně potvrdili informaci, že v červenci zahraje u Hradce Králové britské trio Muse. Půjde o jejich první koncert v České republice.

Muse zahrají na Rock for People Muse zahrají na Rock for People

Vedle věhlasných festivalů jako Glastonbury, Rock Werchter nebo Rock Am Ring zahrají Muse i na Rock for People v Hradci Králové. Ve Festivalparku vystoupí v pondělí 5. července a půjde o vůbec první koncert této formace v České republice. Indie rocková skupina představí publiku skladby především z poslední, rok staré nahrávky The Resistance, ale dojde i na hity z velebených starších nahrávek jako Black Holes and Revelations, H.A.A.R.P. nebo Origin of Symmetry.


Muse
, hrající ve stálém složení Matthew Bellamy (zpěv, kytara), Dominic Howard (bicí) a Christopher Wolstenholme (baskytara), oscilují ve svých nahrávkách od principálního indie rocku, přes glam rock až po progresivní alternativu s košatou architekturou skladeb, nevynechávající ani orchestrální „spodky“. Někteří je označují díky robustnosti a mnohovrstevnatosti tvorby za představitele „rockové opery“ po vzoru Queen, jiný je hlavně díky nezapomenutelným koncertům připodobňují k U2.



Pro nejpočetnější skupinu fandů jsou však Muse především svébytnou, eklektickou kapelou, která je symptomem prolínání žánrů od elektroniky po metal. Rock for People proběhne 3. až 6. července ve Festivalparku v Hradci Králové.

zdroj: RfP
zavřít