Santana vystoupí v říjnu v Praze

Vydáno 05.05.2010 | autor: PR

Carlos Santana zahraje 15. října v pražské O2 Areně. Slavný kytarista zde bude propagovat reedici desky Supernatural.

Santana vystoupí v říjnu v Praze Santana vystoupí v říjnu v Praze

Po více či méně úspěšných albech vydal Carlos Santana v roce 1999 přelomové album (Santanovo 36. album) Supernatural, na jehož písních se při skládání podílel například legendární kytarista Eric Clapton nebo velmi uznávaná zpěvačka Lauryn Hill. Album vystřelilo až na samotný vrchol americké hitparády. Stejné pozice dosáhl i úvodní singl Smooth zpívaný Robem Thomasem ze skupiny Matchbox 20.


V roce 2000 atakoval horní patra světových hitparád druhý singl Maria Maria, na jehož hudební stránce i provedení se podílel Wyclef Jean z formace Fugees. Nejúspěšnějšího alba Carlose Santany se doposud celosvětově prodalo více než 25 miliónů kopií. Santana za něj v únoru 2000 obdržel celkem devět cen Grammy. K nejcennějším oceněním patřily ceny za „Album roku“, „Nejlepší rockové album“ a „Nahrávka roku“. Hit Smooth se stal nejhranějším videoklipem v historii hudební televize VH-1.


Žádná z dalších desek Carlose Santany již nedosáhla úspěchu Supernatural. Možná proto se Santana rozhodl album vydat znovu a obohatit jej o bonusový materiál. Reedice této desky by se měla objevit ještě před jeho koncertem. Tento materiál bude stěžejní i v rámci jeho pražské návštěvy.

zdroj: Live Nation
zavřít