Knechtová si podmanila Kyjov

Vydáno 11.05.2010 | autor: redakce

V dubnu se přes Slovensko a Česko přehnala Katka Knechtová doprovázená Hudci z Kyjova. Tento zajímavý koncertní zážitek dal vyniknout zajímavým aranžmá Katčiných hitů. A přišlo i na folklor.

Knechtová si podmanila Kyjov Knechtová si podmanila Kyjov

KATKA KNECHTOVÁ & HUDCI Z KYJOVA
30.4. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO, KYJOV

Vyprodaný kulturák zaplnili nejen fanoušci slovenské zpěvačky, ale i příznivci domácích Hudců. A jako speciální host vystoupila Aneta Langerová. Koncert se ale nemusel konat, protože pořadatelská agentura měla nějaké technické problémy. Kvůli nim zrušili i brněnskou zastávku. Kyjov zachránili sami účinkující, kteří se domluvili, že vystoupí. Každý se těšil jako malé dítě, že uvidí na jednom pódiu Katku Knechtovou s Anetou Langerovou. A byl to parádní zážitek hned od začátku, kdy večer otvírala Za tebou a hned za ní následovala písnička Zodiak.



Po ní bylo zřejmé, že se experiment vydařil a interpretka si získala celý sál na svou stranu. Nadšení a euforie vydržela až do konce. Mezitím ale došlo ještě na zlatý hřeb večera, kdy spolu s Katkou zapěla i česká zpěvačka Aneta Langerová. Střihli si hit Spomaľ. Jen tak za doprovodu klavíru. A zase zásah do černého. Potom Knechtová přenechala na tři písničky pódium a své fanoušky Anetě. Ta s nimi pořádně zacloumala, když jim zahrála Vodu živou, Hříšná těla, křídla motýlí a V bezvětří, kdy velice pěkně vynikl doprovodný cimbál. Prešovanka Knechtová ukázala v Kyjově při Šaľena ja bula, že jí není cizí ani folklor. Krátce na to dostali prostor před svým domácím publikem i Hudci z Kyjova.


Přihodili jednu ovíněnou skočnou a verbuňk. Kdo si myslel, že Aneta byl ten nejsilnější zážitek z vystoupení, musel na konci koncertu přehodnotit své stanovisko. Tehdy se po bocích sálu najednou rozzářily svíčky v rukách dětí. Pár jich přišlo i na pódium, kde nakonec vypustily i tři holuby. Ti chvíli zmateně poletovali v uzavřeném prostoru, než si našli tmavý kout a pozorovali zbytek koncertu z ptačí perspektivy. Po nekonečném loučení a tleskání měli ještě interpreti v rukávu přídavek V tichu. Dá se říct, že se střet stylů v tomto případě povedl dokonale. Nešlo přitom o žádné násilné křížení slona s opicí s výsledným mutantoidním patvarem.


Makali jsme na tom celý měsíc. A vypadá to, že se nám to povedlo,“ zhodnotil po koncertu violista a člen Hudců z Kyjova Jiří Frolec. Z reakcí publika a natěšených účinkujících se dá předpokládat, že se tato akce nestane jen jednorázovou akcí. „Veľa vecí sme sa na turné naučili a muzikantky aj ludsky sme sa spojili. Teraz ukrutne trpíme, že už to všetko skončilo. Preto rozmýšlame o tom, že tie koncerty potiahneme ďalej. Cédéčko lebo iná nahrávka z toho zatial nebude, pretože ma nepustí vydavatelstvo. Ale uvidíme, čo prinese budúcnosť,“ řekla Knechtová.

7/7 

text Karel Prchal, foto Karel Prchal, Universal Music

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít