Apocalyptica: po třech letech zpět

Vydáno 13.05.2010 | autor: redakce

Apocalyptica se po třech letech hlásí znovu o slovo. Finští muzikanti na svoji sedmou desku pojmenovanou příznačně 7th Symphony pozvali muzikanty z kapel jako Slayer, Bush nebo Gojira.

Apocalyptica: po třech letech zpět Apocalyptica: po třech letech zpět

Tři roky po studiovce Worlds Collide se Finové chystají vydat sedmé album s příznačným názvem 7th Symphony. Většinu alba produkoval Joe Barresi, producent velkých jmen, jako jsou Tool, Queens Of The Stone Age nebo Bad Religion. Dvě skladby produkoval neméně uznávaný producent Howard Benson (My Chemical Romance, Motörhead, Papa Roach). Prvním singlem je End Of Me, na kterém participoval Gavin Rosdale, známý coby zpěvák britské rockové kapely Bush.


Na albu najdeme jména dalších důležitých rockerů - Dave Lombardo, bubeník Slayer, předvádí své umění v písničce 2010. Ve skladbě Bring Them To Light hostuje Joseph Duplantier, zpěvák a kytarista francouzské death metalové kapely Gojira, Během kariéry, která začala v roce 1996 vydáním alba Plays Metallica By Four Cellos, se šest alb Apocalypticy, za kterou stojí Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen, Perttu Kivilaakso (všichni tři chello) a Mikko Sirén (bicí), distribuují s úspěchem v sedmdesáti zemích světa. Apocalyptica prodala dosud ve světě přes čtyři milióny svých nosičů.

zdroj: SONY Music
zavřít