Reportáž: kytarová soutěž G1

Vydáno 14.05.2010 | autor: redakce

První ročník soutěže kytaristů, který se konal 16. dubna v Nové Roli u Karlových Varů, je za námi. Přečtěte si reportáž, jak klání probíhalo a kdo vyhrál první místo.

Reportáž: kytarová soutěž G1 Reportáž: kytarová soutěž G1

Moderátorského žezla se chopí Otto Kokštein, který představuje členy poroty složené z kytaristů pozvaných kapel a pak volá na scénu prvního vylosovaného hráče Davida Hudečka. David odpovídá na pár otázek a pak bez váhání odehrává své první sólo. Hned poté sklízí velký ohlas. Po něm přichází na scénu Martin Zlámal. Už na první pohled vás zaujme jeho kytara, stejná, na kterou hrával legendární kytarista Dimebag Darrel z Pantery. A nejen kytara, ale i hra mluví za své, skoro znovuzrozený Dimebag.


Po něm je tu zástupkyně něžného pohlaví, mladá a bezprostřední Alžběta Lorenzová. V žádném případě nezůstává pozadu a ukazuje všem rockerům, jak se má správně hrát. Určitě by mohlo být takových holek na naší scéně mnohem více. Na závěr tu máme Vojtu Doubka a to je také síla, hlavně jeho prsty jsou tak rychlé, že nejsou ani vidět. Mimochodem Vojta s Alžbětou hrají ve společné kapele Adamantia. Čas mezi koly vyplňuje kapela Promises z Klatov. A už tu máme druhé kolo. Hráči ani nestihli vychladnout po energických Promises a začali dávkovat sólo za sólem, takže publikum doslova vřelo a výskalo.


Po posledním odehraném sóle již mohli diváci vydechnout a hlasovat. Porota začínala sčítat body, zatímco zahrála kapela Meditime. Všichni s napětím stáli a netrpělivě přešlapovali. A když to přišlo, spustil se ohromný aplaus, to totiž moderátor ohlásil Davida Hudečka jako vítěze diváků, a pak po nutné pauze následoval neskutečný hukot a křik, právě, když zaznělo z úst moderátora jméno Martina Zlámala, který zlomil srdce většině porotcům a stal se tak absolutním vítězem soutěže. Martin poté promlouvá na kameru. Celý rozhovor, zahraná sóla a průběh akce bude brzy zveřejněn v připravovaném video reportu na DVD. Šanci utkat se s ním budou moci všichni v příštím roce na G2.

text a foto Pavel Vršecký

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít