Nový singl Muse

Vydáno 24.05.2010 | autor: PR

Od pondělka 17. května je na webových stránkách skupiny Muse ke slyšení jejich nový singl Neutron Star Collision (Love is Forever) k soundtracku druhého dílu filmu Twilling Saga – Zatmění

Nový singl Muse Nový singl Muse

Twilling SagaZatmění dorazí do českých kin 1. července. Premiéru si nový singl Muse odbyl na britském rádiu BBC a následně byl distribuován i do dalších rádií po celém světě včetně českých. Historicky první koncert Muse v České republice proběhně 5. července na festivalu Rock for People. Přímý link na singl: http://muse.mu/media-player/.

 

 
Muse, hrající ve stálém složení Matthew Bellamy (zpěv, kytara), Dominic Howard (bicí) a Christopher Wolstenholme (baskytara), oscilují ve svých nahrávkách od principálního indie rocku, přes glam rock až po progresivní alternativu s košatou architekturou skladeb, nevynechávající ani orchestrální „spodky“. Někteří je označují díky robustnosti a mnohovrstevnatosti tvorby za představitele „rockové opery“ po vzoru Queen, jiný je hlavně díky nezapomenutelným koncertům připodobňují k U2. Pro nejpočetnější skupinu fandů jsou však Muse především svébytnou, eklektickou kapelou, která je symptomem prolínání žánrů od elektroniky po metal, přinášející milionům posluchačů po celém světě zneklidňující poselství o naší současnosti. To vše v bravurním instrumentálním podání. Ne náhodou se Muse drží v popředí zájmu kritiků i posluchačů prakticky od svého vzniku v roce 1994 a jejich věhlas sílí každým koncertem a singlem.

Zdroj: Rock for People/Supraphon

zavřít