Plastici oprášili archiv a vydali rarity

Vydáno 25.05.2010 | autor: redakce

Vychází další nahrávka The Plastic People Of The Universe, jejíž těžiště tvoří komponovaný pořad Obešel já polí pět z pražského koncertu v Divadle Archa z roku 2003.

Plastici oprášili archiv a vydali rarity Plastici oprášili archiv a vydali rarity

Celý program navazuje na stejnojmenný koncert, který kapela poprvé nahrála v roce 1979. Tato verze ze soukromého bytu - dosud na žádné nahrávce nezveřejněná – je na audio CD také a tvoří jakýsi zajímavý bonus. Rovnocennou součástí vydání je DVD, které obsahuje kompletní záznam premiérového koncertu téhož programu z Roxy (2002) a řadu dalších bonusů, mimo jiné i záznam samostatného koncertu Plastiků z Boskovic 2006, pohledy do zákulisí, přídavky, které se nevešly na audio CD (Okolo okna, Kanárek a Šel pro krev) z Archy 2003 či animovaný film Bedřich Glasera Host (na motivy povídky L. Klímy Jak bude po smrti) s hudbou PPU.

 

Takřka 50stránkový booklet obsahuje všechny texty, ukázky z díla Ladislav Klímy (Vlastní životopis), bohatou fotogalerii, reflexe zásadních autorů – Brabenec, Nejtek, Kofroň, Brabec - tohoto pořadu a zasvěcený a obsažný sleevnote Jaroslava Riedla. Křest CD/DVD i knihy proběhne ve čtvrtek 27. května ve 21 hodin v pražském klubu Vagon.

zdroj: PPU
zavřít