UDG opouští kytarista, co bude dál?

Vydáno 01.06.2010 | autor: redakce

UDG procházejí změnami. Kapelu opouští kytarista, ale podle slov jejích členů to na fungování skupiny nebude mít vliv. Svědčí o tom i hutná dávka červnových koncertů.

UDG opouští kytarista, co bude dál? UDG opouští kytarista, co bude dál?

Kapelu opouští francouzský kytarista Guillaume Kondracki a na jeho místo za běhu naskočil liberecký kytarista Tomáš „Volt“ Vohradský. „Guillaume byl jednoduše unavený z věčného koncertování a cestování. Odehrát sto dvacet koncertů ročně je velmi náročné. Když si k tomu připočtete ještě jazykovou bariéru, není se čemu divit. Zůstáváme samozřejmě dobrými kamarády,“ komentuje kytaristův odchod bubeník Jugi, který Guillauma do kapely před třemi lety přivedl.


Frontman kapely Petr Vrzák k volbě nového kytaristy prozrazuje: „Výběr nového kytaristy probíhal v duchu UDG. Volta jsme znali jako produkčního z libereckého klubu Vlak a zároveň jako kytaristu a zpěváka liberecké skupiny Pech. Byli jsme kamarádi už nějakou dobu a tušili jsme, že bych mohl do kapely zapadnout.“ Adam Kupera, který po příchodu jednadvacetiletého Tomáše přišel o post benjamínka, dodává: „Volt přináší do kapely novou energii, má do hraní hroznou chuť a to působí kladně na celkovou atmosféru v kapele.

UDG – červnové koncerty:
5. 6. Žamberk – Coca-Cola JamRock
6. 6. Praha – Mezi ploty
6. 6. Teplice – Otevření lázeňské sezóny
11.6. Milovice – Votvírák
18.6. Lesná u Pelhřimova – Letní parket
18.6. Karviná – Animal fest
19.6. Krušovice – Slavnosti pivovaru
25.6. Liberec – Lidové sady
26.6. Zábřeh na Moravě – V 7 a půl fest
26.6. Hlinsko – Slavnosti pivovaru

zdroj: Etain Promotion, foto Petr Flíček
zavřít