Caribou má namířeno do Prahy

Vydáno 01.06.2010 | autor: PR

Kanadský producent Caribou zavítá po dvou letech opět do české metropole. V pondělí 21. června představí v pražské MeetFactory svoje aktuální album Swim.

Caribou má namířeno do Prahy Caribou má namířeno do Prahy

Původně ontarijský hudebník Dan Snaith produkuje svoji hudbu už přes deset let. Na dlouhohrajícím debutu Start Breaking My Heart (2001) se hudebně hledal ve stylech jako IDM nebo downtempo, na následující nahrávce Up In Flames (2003) už ale jasně nastolil svůj současný styl míchání analogových synťáků, frenetických perkusí a elektroniky. Obě desky vyšly ještě pod hlavičkou Manitoba, které se kvůli soudnímu sporu musel v roce 2004 vzdát. Nebylo ale vše ztraceno, pod novým jménem Caribou vydal dvě úspěšné alba The Milk of Human Kindness (2005) a hlavně ceněné Andorra (2007), se kterým se poprvé představil i pražskému publiku.


Letos v dubnu mu vyšel nový materiál s názvem Swim. Nová deska je přístupnější a popovější, charakteristický zvonivý psychedelický zvuk a hypnotická repetitivnost ale zůstávají. Sám to charakterizuje jako „taneční hudbu, která zní jako tvořená z vody místo kovových sloučenin, které jsou slyšet ve většině tanečních věcí“. Koncert je součástí klubové série Bohemian Like You, která za více než dva roky své existence přivezla pražskému publiku mj. the xx, Fuck Buttons, Why?, The Black Lips nebo HEALTH.

zdroj: Sperm
zavřít