Prague Conspiracy: pletli si nás s Moravankou

Vydáno 04.06.2010 | autor: PR

Prague Conspiracy je přímým pokračováním kapely The Prague Ska Conspiracy. Po půlroční pauze se formace vrací v pozměněné sestavě a s novým repertoárem. Na otázky odpovídal Kuba Siňor.

Prague Conspiracy: pletli si nás s Moravankou Prague Conspiracy: pletli si nás s Moravankou

Kubo, upravili jste svůj název kapely. Co Vás k tomu vedlo?
Vypustili jsme z názvu Ska, jelikož by to bylo zavádějící, neboť ska v našem repertoáru notně ubylo, především kvůli tomu, že jsme opustili od dechové sekce. Převažuje rock, punk, northern soul a disko.

Měli jste teď půlroční pauzu, ale přesto hlásíte nový posun a zřejmě i nové písničky. Na co se mohou vaši fanoušci těšit?
Na mnohem přímočařejší a našlápnutější hudbu. Na větší show, jelikož nejsou dechy a je víc prostoru na pódiu. Bude to méně dechovka a více rock. Jestliže dříve si nás kdekdo pletl s Moravankou, teď si nás může snadno splést s AC/DC.


Vaše zpěvačka Mariana je opravdu nepřehlédnutelná a dominantní. Je teď nejen zpěvačkou, ale i maminkou. Jak zvládá všechno co je spojené s kapelou a s miminkem?
Zvládá to překvapivě skvěle. Zkoušíme velmi často a její dcerku Theu tak často musí někdo hlídat. Ale Mariana i Thea jsou i přes časté odloučení naprosto v klidu. Myslím, že obě chápou vážnost situace. (smích)

Pociťujete nějaký rozdíl?
Žádný větší rozdíl oproti dřívějšku u Mariany nevidím. Což je jedině dobře, protože je skvělá. A myslím, že bude i skvělá matka.

Objevíte se i na Ferdinand festu 26 .6. Nabízí se otázka – kolik piva Ferdinand dáte za večer?
Já budu řídit, ale náš nový basák je velký fanda piva, pivo Ferdinand zřejmě tolik nezná, ale máme hlášku, že chutná výborně a to znamená, že ochutnávat určitě bude. Takže ho tam asi raději necháme. Zbytek kapely snad během večera nějak seženu, i když to také nejsou žádní abstinenti.

Autor textu: Ivana Babková
zavřít