Před Green Day zahrají The Pooh

Vydáno 14.06.2010 | autor: PR

Green Day si vybrali druhou kapelu, která předskočí na jejich pražském koncertě 29. 6. na Výstavišti v Holešovicích. Kromě kanadských Billy Talent zahrají domácí The Pooh.

Před Green Day zahrají The Pooh Před Green Day zahrají The Pooh

Jsem rád, že z možností, které čítaly jména jako Panic! at the disco, The Toy Dolls či Flogging Molly, dali důvěru osobité české kapele,“ říká Borek Jiřík z pořádající agentury Charm Music. Tím se také ustálil celý časový program koncertu: 16.00: otevření areálu, 17.55 – 18.25: The Pooh, 18.45 – 19.30: Billy Talent a od 20.00 Green Day. „Můžete nás buďto milovat, nebo s námi souložit!“ tvrdí o sobě mladá kapela The Pooh, která působí na hudební scéně od roku 2005.


Charakteristická je pro ně žánrová fúze, intertextualita a velmi energická live show. Jejich tvorbu formuje ležérnost, potměšilá žertovnost a ironie, ve které se zrcadlí i hudební kořeny špinavých 90’s kytar. V aktuálním zvuku kapely můžeme slyšet bezpočet zahraničních vlivů (z těch známějších např.: Queens Of The Stone Age, The Racounteurs, Arctic Monkeys…), pro které tvoří základ melancholické melodie Eleven, Marka Lanegana či Muse.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít